Streven naar gezondheid op het werk is duurzaam

Van Human Resource naar Human Capital is inhaken op de waarden van je werknemers.

20 jaar geleden was gezondheid op de werkvloer gelimiteerd tot ergonomie en vermijden van fysieke ongemakken. Sindsdien is er heel wat veranderd. Sporten op het werk of met de collega’s, loopbaancoaching, opleidingsprogramma’s, burn-out coaching,…. Het moet je werknemer de mogelijkheid geven om zich goed te voelen.

Van Human Resource naar Human Capital

Bedrijven zien werknemers echter vaak nog als een resource, een grondstof die je inzet in je bedrijf, die uitgeput geraakt en dan aan de kant geschoven wordt. Deze visie staat niet langer in verbinding met de nood van de werknemer. Getuigen zijn de bedrijven die enkele jaren geleden begonnen met sport op het werk en carrière trajecten, en hun imago. Zij gaven een eerste impuls aan de werknemer als potentieel.
Laten we de mensen bekijken als ‘Human Capital’ waarin je moet investeren om er later een meerwaarde uit te halen. Elke CEO kan zich een beeld vormen van wat die meerwaarde voor zijn bedrijf kan zijn.

Hoe haak je in op noden van je menselijk kapitaal?

Bedrijven die hun werknemers zien als ‘Human Capital’ hebben een streepje voor. Ze bieden de werknemer een mogelijkheid, een keuze en een stem. En niet noodzakelijk de grote bedrijven zijn hier het meest gedreven in. Kleinere bedrijven met een persoonlijke aanpak zijn vaak heel aantrekkelijk, als hun aanpak juist zit.

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in ‘Employer Branding’. En de ‘war for talent’ zal gewonnen worden door de duurzame bedrijven. Wie begrijpt dat zijn nieuwste werknemer bezig is met duurzaamheid, weet waar hij een verschil kan betekenen.

Wil jij graag zo’n bedrijf worden? Contacteer me voor een korte voorstelling en meer info.

Adres
Terwestvaart 2a - 9180 Moerbeke- Waas BTW-nr: BE0749.978.066